30 januari 2020
 

Herman is maandag weer doorgebogen.  Daarna moest hij gelijk met het been op de buig-en strekmachine. Dag en nacht. Heel vervelend. Het buigen gaat nu goed, ruim 105 graden, maar het strekken nog niet. Woensdag is er een spalk gemaakt. Dus overdag op de buigbank en 's nachts de spalk voor het strekken. Ze willen morgen (vandaag)nde blokkades uit de knieholte en de lies halen en als hij het been dan weer begint te voelen na alle verdoving dan moet hij op de home trainer. Ben benieuwd hoe dat gaat. Tegen de pijn heeft hij een morfine pomp. Verder maar weer afwachten.

 

24 januari 2020

Herman wordt maandag weer opgenomen in het ziekenhuis.  Knie wordt nogmaals doorgebogen.

Hij behoorde ook bij de 649 mensen, die met slecht gesteriliseerde apparatuur is behandeld. Heeft daarvoor bloedonderzoek gehad, maar dat was gelukkig allemaal goed.

-.-.-.-.-.


9 december 2019

Herman ligt een keer of 4 per dag op deze machine.

Ong 1 a anderhalf uur per keer. Het lopen gaat wel wat beter, met een rollator, maar hij blijft toch nog teveel pijn houden. Toch willen we straks proberen een tijdje naar het museum te gaan, waar dan alle vrijwilligers bij elkaar zijn. Als het niet goed gaat zijn we zo weer naar huis. Fysiotherapeut komt net binnen.

 

28 november 2019
Zojuist een mail ontvangen van Betty:

De knie-operatie van Herman is een revisie geworden van de bestaande prothese. Hoewel bij de punctie een paar weken geleden geen ontsteking werd geconstateerd, bleek dit toch wel het geval te zijn.   Alles is nu gespoeld en het vocht wordt weer op kweek gezet. Morgen wordt met fysiotherapie begonnen. Vanmiddag was hij heel erg misselijk van de narcose en de medicatie daartegen. De pijn viel wel mee. Lang niet zo hevig als de vorige keer. Als er geen complicaties komen, is hij binnen een week weer thuis.”

Betty


17 november 2019
Lies is een maand geleden geopereerd en alles leek goed te gaan tot dat zij van de pijn vrijwel niet meer kon lopen. Na een mri scan bleek dat zij ook een bekkenbreuk had opgelopen en er zouden zowel aan de voor als aan de achterkant van haar bekken een botje zijn gebroken.
Wederom een operatie (deze keer in het Erasmus in Rotterdam)

Inmiddels is zij weer aan de beterende hand, loopt zij achter een rollator en is zij terug overgebracht naar een ziekenhuis in Gorkum.
Momenteel wordt gezocht naar een verzorgingshuis in de buurt van Woudrichem om daar verder volledig te herstellen.
Dick wordt enorm geholpen door naasten en buren en hopelijk komt Lies weer snel thuis.
 

16 oktober 2019
Het gaat een revisie-operatie worden, wanneer nog niet bekend. Mocht dit niet lukken, dan wordt gelijk de oude prothese eruit gehaald en een ander type erin gezet. Spannend dus. Dinsdag gesprek met anesthesist.


Betty

 

15 oktober 2019
-
Lies is gevallen en heeft daarbij o.a. haar rechter schouderblad gebroken.
Donderdag a.s. wordt zij geopereerd want de dokter denkt dat de twee helften van de schouder niet vanzelf aan elkaar groeien dus wordt  een of meerdere schroeven
geplaatst om de hechting wat meer gestalte te geven.
Momenteel vergaat zij van de pijn en is over haar hele lichaam bont en blauw. Door de operatie zou de pijn moeten verminderen. Zij bedankt jullie voor de kaarten die zij reeds mocht ontvangen en geeft aan dat dat inderdaad een behoorlijke steun in de rug is.
Wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd.

-Ook Herman heeft een second opinion gehad omtrent de operatie van zijn knie. Morgen (woensdag) hoopt hij de uitslag te krijgen en van de dokter te horen wat de vervolg stappen (beeldspraak want Herman kan bijna niet meer lopen) zijn.
Ook hier zal waarschijnlijk een vervolg op komen.

17 september 2019

Herman is gisteren bij een andere orthopeed geweest.

 A.s maandag punctie knie. Wordt op kweek gezet om te kijken of er toch ergens een ontsteking zit.  14 Oktober CTscan. 

Daarna wordt besloten wanneer nieuwe operatie om deze prothese aan te passen of nieuwe prothese, waarbij de kniebanden worden doorgesneden en er een prothese met scharnier in het midden geplaatst gaat worden om de taak van de banden over te nemen.

Zal nog een hele tijd in beslag nemen.

Hebben onze vacantie naar Gran Canaria,van eind november, 

afgezegd.

-.-.-.-.


24 mei 2019

Herman is weer in het ziekenhuis geweest.

Hieronder de conversatie tussen Leny en Betty via Whatsapp:

[17:38, 24-5-2019] Hoogduin, Leny: De ingreep is wel gelukt, maar verder dan 90 graden kwam hij niet. Nu ligt hij om de paar uur een uur met het been op een apparaat, dat de knie  wat verder probeert te buigen. Nu zitten ze op 75 en dat wordt steeds wat hoger. Minimaal 4 dagen zal H toch in het ziekenhuis moeten blijven.

Groetjes, ook van Herman.

[17:38, 24-5-2019] Hoogduin, Leny: De therapeut is wel tevreden, maar Herman zal thuis heel veel moeten blijven oefenen. Apparaat stond vanmiddag op 90 graden buiging. Doet hem dan erg veel pijn. Hoogstwaarschijnlijk komt hij morgen thuis. Ziekenhuis neemt ook contact op met eigen fysio en daar zal H ook zeker 3x per week naartoe moeten. Na een week bij orthopeed laten bekijken hoe verder te handelen.

-.-.-.-.


1 maart 2019

Vandaag weer een complete reünie alleen de aanleiding daartoe is niet aan mij besteed. Helaas konden 3 paren niet aanwezig zijn en daarvoor hebben zij zich geëxcuseerd met hele goede redenen.

Hans was erg gecharmeerd van het feit dat hij onze groep vrijwel voltallig aanwezig zag. Het heeft hem zichtbaar goed gedaan.

Na afloop van de uitvaart van Tiny hebben wij de wens uitgesproken elkaar bij de eerste echte reünie weer zullen treffen maar dan in een heel andere setting.

-.-.-.-.-.-

27 februari 2019

Vorige week is Herman geopereerd aan zijn knie. Dit zou een opname zijn van een paar dagen echter kwamen er weer de nodige complicaties boven water.
Vanmiddag kreeg ik echter een mail van Betty:

Herman is vanmiddag thuisgekomen. Krijgt voorlopig fysio thuis. Hij moet weer goed leren lopen. Met een rollator kan hij het een klein stukje , met krukken gaat het nog niet, te onstabiel.

Zijn bloedwaarden en nierfunctie zijn ook weer goed. 

Langs deze weg alsnog gefeliciteerd met je verjaardag.

-.-.-.-.-.-
4 februari 2019

Zojuist het trieste bericht ontvangen dat Tiny Bekker afgelopen
nacht is overleden.

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-.-.-.-.-.-


 

 

30 oktober 2018

Met de pols gaat het goed. Is vorige week uit gips gegaan. Hoef gelukkig niet geopereerd te worden.  Nu therapie om weer soepel te krijgen . Is nog erg pijnlijk hoor.

Groet uit Tricht.

 

-.-.-.-.-.-


30 september 2018

Bedankt namens Kees voor de mooie kaart, getekend door alle leden van de reünie. Die werd doorgestuurd vanuit het Radboud ziekenhuis.  Dat  was hartverwarmend.

 

Joke


-.-.-.-.-.-


24 september 2018

ik heb vandaag nieuw gips gekregen.
Het moet blijven  zitten tot 17 okt.
Dus ik heb nog even.

Vriendelijke groeten Rika

 

10 april 2018

Goedenavond mensen van de Toscane groep,

Gisteren heb ik een heftige week afgesloten. Het overlijden van mijn lieve vrouw Willemien kwam dan wel niet geheel onverwacht, maar het verdriet is er  niet minder groot om.

Het deed mijn ongelooflijk goed dat jullie er met zoveel waren. Echt! Een mens is rijk als hij gezond is maar ook als hij veel warme en lieve mensen om zich heen heeft. Jullie aanwezigheid afgelopen maandag heeft mij dat rijke gevoel zeker gegeven.

Dank jullie wel en ik verheug mij nu al op ons volgende samenzijn in september, maar misschien kom ik al eerder koffie drinken  (als ik daar de tijd voor heb)

Groeten,

Tonny

-.-.-.-.-.-

 

9 april 2018

Het was vandaag een zeer enerverende dag, de dag dat wij afscheid namen van onze geliefde vriendin Willemien Willemsen.

Als een mens wordt geboren heeft hij/zij één zekerheid in het leven en dat is dat hij/zij ook weer dood gaat.

Jan en Corrie hebben voor een prachtige bloemenkrans gezorgd. Verder leek het wel een reünie want op 3 koppels na was iedereen aanwezig. Een koppel heeft zelfs meer dan een uur in een file gestaan.

Het was erg druk en de voorganger heeft een prachtig verhaal uitgesproken.
Aan Gemma de ongemakkelijke taak om een eveneens prachtig verhaal uit te spreken.
Hopelijk treffen wij elkaar weer, verder in goede gezondheid, in september tijdens de officiële reünie.

5 april 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 april 2018


Zojuist is om 14.45 uur het trieste bericht binnengekomen dat onze vriendin Willemien is overleden.
Hopelijk heeft zij nu de rust die zij verdient.

 

 

           Geb.1939                                                              †  2018

 

 

3 februari 2018

Beste mensen,

Dinsdag j.l. heeft Willemien een epileptische aanval te verduren gehad.
Inmiddels is zij weer bij kennis maar tijdens die aanval zijn zoveel krachten in haar lichaam losgekomen dat zij als gevolg daarvan een scheurtje in de heupkom heeft opgelopen.

Omdat de botten behoorlijk broos zijn, hebben de doktoren voorspeld dat Willemien voorlopig de eerste 6 maanden bedrust zal moeten hebben en daarna pas weer mag proberen te gaan lopen.

Dit is dus een zeer zware domper voor zowel Willemien als Tonny.

Momenteel wordt gezocht naar een passende oplossing want het is natuurlijk ondoenlijk voor Tonny om zijn vrouw (hoe graag hij dat ook wil) 24 uur per dag te verzorgen. Vooralsnog ligt Willemien in een ziekenhuis.

Mensen die haar/hem (of beide) een hart onder de riem willen steken kunnen dat doen op het adres:

Fam. Willemsen
Kroezerijweg 3,
7256 KR Keijenborg

Voor wat betreft de organisatie van de reünie: Deze blijft bij Tonny, aangevuld met onze hand en span diensten.

Gr.

Leny & John

-.-.-.-.-.-

21 maart 2018

Iedereen heeft een mail ontvangen.
Het adres van Willemien is zorgcentrum De Ooiman, Groot Hagen 6, 7009 AM Doetinchem. (Stuur een kaartje a.j.b.)

-.-.-.-.-.-

25 oktober 2017

Vandaag in Zeeland een andere caravan gekocht:
Burstner Averso fity 460TL


Leny & John

-.-.-.-.-.-

10 oktober 2017

Vandaag is de definitieve overdracht geweest van onze caravan.
Nu op zoek naar een andere.

Leny & John

-.-.-.-.-.-

13 september 2017

Zijn net terug uit het ziekenhuis.  Nieuw gips om de hand en wondjes zijn weer verzorgd. Vlg week terugkomen. Gezicht is nog steeds dik en blauw,  oog gelukkig niet meer, hoewel het zicht nog wat troebel is.

 

Groetjes,

Herman en Betty 

 

-.-.-.-.-.-

5 april 2016

Vandaag was de kerkelijke bijeenkomst en de crematie van Henk.
Deze bijzonder emotionele gebeurtenissen (vanwege de aanwezige kleinkinderen) werd door 7 koppels van de Toscanegroep bijgewoond.

-.-.-.-.-.-

29 maart 2016

Vandaag is na een kortstondige ziekte overleden onze vriend, reisgenoot en reünist
 Henk Knuiman

Hopelijk vinden Tineke en de rest van de familie de kracht om dit enorme verlies te verwerken.

-.-.-.-.-.-

13 oktober 2015

Naar aanleiding van het toezenden van het jubileum boekje aan Jan/Hetty en Jannie doen zij jullie allemaal de hartelijke groeten.
Jannie (81 jaar inmiddels) gaat binnenkort verhuizen naar een zorg flat en maakt het uitstekend.

-.-.-.-.-.-

7 oktober 2015

Henk is weer uit het ziekenhuis en is volop bezig met revalideren.

-.-.-.-.-.-

1 oktober 2015

Hallo vrienden

Ik wil jullie laten weten dat Martin weer thuis is. Het gaat redelijk goed.
Hij mag alleen lopen en liggen.
En 6/8 paracetamol. Morgen fisio. En moet het weer goed komen. Hartelijke groeten van ons.😘

-.-.-.-.-.-

30 september 2015

Henk wordt a.s. vrijdag 2 oktober weer aan zijn knie geopereerd.
Hij krijgt een nieuwe " voering" achter zijn knieschijf. Hopelijk zijn de pijn klachten dan verdwenen.
Gaat echter wel weer een paar maanden herstel overheen.
Maar ja de rest van je leven met pijn lopen is ook geen optie.
We gaan er voor vrijdag.

Groetjes Henk en Tineke

-.-.-.-.-.-

29 september 2015

Beetje laat maar nu jullie.
De operatie is goed gegaan. Redelijk goed geslapen.
Infuus en drain er uit . Katheter nog niet was gisterenavond goed te spreken.
Pompje voor de pijn.

Groetjes van ons.

-.-.-.-.-.-

27 september 2015

Ik wil even doorgeven dat Martin morgen om 1400 uur wordt geopereerd aan zijn hernia.
Hij moet er om 1100 uur zijn.
Na 5 uur kan ik gebeld worden, hoe het is gegaan.
Groetjes van ons  Martin & Rika

-.-.-.-.-.-

Geb. 13-7-1949

Overl. 24-02-2019